Nu het winter is gaan we de komende maanden waarschijnlijk niet op kampeertrip, tenzij je een echte die-hard bent. Toch begint de voorbereiding van een goede kampeertrip al vroeg. Wil jij komend voorjaar of komende zomer zorgeloos gaan kamperen? Een reisverzekering afsluiten bij Allianz Direct is alvast een goed begin. In dit artikel delen we een aantal tips voor een zorgeloze kampeertrip.

Verzeker je reis

Sluit een goede reisverzekering af om vervelende onverwachte kosten tijdens jouw kampeertrip te dekken. Denk hierbij aan verloren bagage, onverwachte medische kosten of een verkeersongeluk. Voor het cancelen van je vlucht of camping heb je een aparte annuleringsverzekering nodig. Als je eenmalig gaat kamperen is een tijdelijke reisverzekering de beste optie. Deze loopt van het begin tot het einde van je reis. Een doorlopende reisverzekering is een goed idee voor mensen die regelmatig de hort op gaan. Je bent hier op lange termijn goedkoper mee uit.

Wees voorbereid op ziekte

Zeker als je naar het buitenland gaat is een onverwachte ziekte ontzettend vervelend. In sommige landen kom je wat moeilijker aan bepaalde zelfzorgmedicatie dan in ons eigen landje. Zorg daarom dat je een goed gevulde EHBO-tas meeneemt met alles wat je nodig kan hebben. Neem genoeg voorraad mee van je standaard medicatie (als je die slikt) en zorg voor wat pijnstillers en iets voor je darmen.

Wees voorbereid op regen

Zeker als je gaat kamperen met een tent kan regenval echt roet in het eten gooien. Een klein tentje is misschien handig, maar een grote binnentent is wel echt heel fijn als het noodweer toeslaat. Hier kun je was die te drogen hangt ook even opbergen. Toch liever een klein tentje mee? Check dan of de camping waar je staat een fijne gemeenschappelijke ruimte heeft waar je kan schuilen. Neem ook goede regenkleding mee op je kampeertrip.

Wees voorbereid op kou

Zeker als je aan het begin of einde van de zomer gaat kamperen kan het in de nacht echt flink koud zijn. Ook overdag kunnen de temperaturen ineens tegenvallen. Neem als het mogelijk is een extra slaapzak mee, zodat je daar onder kunt kruipen als het te koud wordt. Neem ook een joggingpak mee om in te slapen en een isolatie zeiltje voor onder je matje, zodat je niet op de koude grond hoeft te liggen. Een dun matje is altijd veel warmer dan zo’n enorm dik luchtbed. Je houdt daarmee ook nog eens meer ruimte over in je tent.